vrijdag 31 juli 2009

Rust...

Vanochtend (vroeg) was het heerlijk rustig in de tuin, alleen de vogeltje maakten geluid! De tomatenplanten een beetje opgebonden en wat meer ruimte gegeven. Spinazie gezaaid (naast de boerenkool). Appels en boontjes geplukt. Het recept ga ik zeker proberen!

Sanne

donderdag 30 juli 2009




Vandaag is Suzan met Filemon in de draagzak naar de tuin gewandeld. Jasper was er al met de fiets en heeft de spruiten en de boerenkool geplant. Suzanne is lekker in de zon gaan zitten op die stapel pallets. De spruiten zijn op de plaats van de wortels gekomen. En de boerenkool ernaast (voor de aarbeien).

Sanne, als je morgen nog naar de tuin gaat: er zijn weer megaveel bonen! En lekker... Gisteren pasta gemaakt met een roomsaus van 1) knoflook, 2) rauweham, 3) kort gekookte boontjes en 4) 125 ml slagroom (allemaal samen in een roerbakpan). Was heerlijk. En wil je dan ook de nieuwe plantjes water geven?

Vandaag heb ik nog hier en daar wat frambozen gesnoept en 4 aardbeien. Ook heb ik twee appeltjes meegenomen, volgens mij zijn die ook goed. Komt de appeltaart, appelcompote, appelflappen, etc - tijd aan volgens mij.

Liefs,

JSF

zaterdag 18 juli 2009

Metamorfose

Wat doet die groene man daar???























Heel hard werken zo te zien! Hij heeft alles gespit en aangeharkt. Verder hebben we de eerste boontjes geplukt, venkel en sla meegenomen. Lekker!!!




En als bonus nog een shotje van de cherrytomaten. Allemaal met de nieuwe camera uiteraard...

donderdag 16 juli 2009

Klein begin

Jasper heeft sinds deze week vakantie en is vandaag begonnen in de tuin. De bonen zijn nu helemaal gewied. De prei heeft water en de pompoen die was verpoot was dood dus is verwijderd. Het werk gaat morgen weer door...

S

zondag 12 juli 2009

prei

Gisteren heb ik de prei verpoot. Die staat er nu netjes bij! Ik ruik nog twee dagen naar prei denk ik... Ook een pompoenplant verpoot, ik hoop dat ie weer goed wortel schiet!

vrijdag 3 juli 2009

bloemkool

Gisteren 10 bloemkoolplantjes geplant die mijn vader over had uit zijn zaaibed. Dit gebeurde onder barre omstandigheden. Zo rond tien uur 's avonds, terwijl we van alle kanten werden aangevallen door vicious creatures, wiens beten niet alleen met helse pijnen gepaard gingen, maar waarna er ook gewoon bloed uit je vel druppelde! Ik hoop niet dat ze onze tuin tot hun woonhuis hebben gebombardeerd...

Verder het net van de aardbeien afgehaald en alvast de ergste pollen onkruid weggehaald. Waarschijnlijk moeten we de aardbeien straks tijdelijk transplanteren om dat stuk goed te kunnen spitten. Er staat zoveel onkruid!

Er is nog steeds in de aanbieding: 2 spitskolen en een krop sla en verder natuurlijk snijsla. Gisteren kwam ik nog 4 kleine aardbeitjes tegen, lekkerrrrrrrr. Dit weekend misschien maar eens voor het eerst venkel eten. Vandaag is eindelijk de bietensalade aan de beurt, vergezeld met nieuw aardappels uit mijn vaders tuin.

Suzanne