dinsdag 30 juni 2009

...en nog meer...

Vandaag toch maar de laatste ijsbergsla meegenomen. Helaas al half verrot. Verder 4 worteltjes, 4 aardbeien, 5 frambozen en wat kroppen gemengde sla. Ook de eerste 4 bieten, hebben de anderen als het goed is weer wat meer ruimte.

De tomaatjes zien er geweldig uit! Als zeker 3 cm.

De courgette was ook al bijna te groot, dus die heb ik ook afgesneden. Mochten jullie hem willen, kom hem dan maar halen.

Er staat nu (klaar voor consumptie) nog 1 krop krulsla, 3 spitskolen en venkel (om uit te dunnen).

Wanneer gaan jullie er weer langs? En wanneer krijg ik mijn harkje :-)

Liefs,

suzanne

zaterdag 27 juni 2009

Veeeel groente

Gisterenavond waren we in de tuin. Daar hebben we het volgende uit meegenomen:
- ijsbergsla (er staat er nog 1 die moet echt snel op, er was er al 1 verrot)
- spitskool
- paar peultjes (niet echt een maaltijd, maar wel lekker door de pasta ofzo)
- heel veel gemengde sla (uit dat eerst bed kun je nu gewoon kroppen trekken, die delen we uit aan familie en buren :-)
- paar frambozen

Verder heeft Jasper de bonen gewied.

We hebben bedacht om misschien snel een keer de achterkant helemaal te spitten, en dan bedenken wat we daar willen doen.

Verder is er nog een kleine courgette (als je zin hebt?) en spitskool. Wij gaan volgende week de eerste bieten eten. Misschien wel een lekkere salade van maken (wij vinden het wel lekker namelijk).

Ook gaan we snel met de venkel beginnen. Gewoon uitdunnen en die kleine stronkjes dan eten. Lijkt me fijn. Kan heel goed gegratineerd in de oven, of als salade met sinaasappel.

De tomaten hangen er al mooi bij en de aubergine heeft heel veel kleine aubergines. Ben benieuwd of die gaan uitgroeien...

Groeten,

Jasper en Suzanne

zondag 21 juni 2009

update

Vandaag even kort in de tuin geweest. Alles groeit goed, bonen, tomaten, de bieten zijn denk ik volgroeid, die lusten wij alleen niet... Dus eet maar lekker op! Spinazie en sla meegenomen en een paar frambozen en aardbeien. Volgend weekend wat meer tijd!

Groetjes
Sanne en Bouwe Frank

zondag 14 juni 2009

Lekker!


Smoothie met aardbeien en frambozen. Heerlijk!!! Vandaag lekker gewied, dat ging makkelijk na de regen van vanochtend. De bloemkool staat nu ook onder het gaas, hopelijk blijven de vogels eraf. Al wat spinazie geplukt, dat groeit nu erg hard en lekker sla gegeten vandaag. Over paar weken kan de prei ook herpoot worden. Wel oppassen voor de brandnetel bij de aarbeien!

Sanne

maandag 8 juni 2009

slaaaa

Wij hebben al heel wat sla gegeten. Ook de laatste paksoi hebben we meegenomen. De bonen zijn opgekomen en het heeft gisteren geregend, dus het komt weer helemaal goed.

De bloeiende spinazie is naar de konijnen gegaan, die vonden dat heel lekker... We hebben niet kunnen wieden afgelopen weekend, maar zullend at deze week of komend weekend wellicht weer goed maken.

J&S

maandag 1 juni 2009

Sla en sla en onkruid...

Vanochtend weer veel onkruid gewied. Verder paksoi (die al bloeide!), sla en aardbeien meegenomen. De spinazie is hard aan het bloeien, met veel onkruid ertussen, misschien slim om daar nieuwe te zaaien. De eerste frambozen heb ik al geproefd, ze zijn heerlijk! Morgen nieuwe baan, maar in het weekend komen we weer!