zaterdag 25 april 2009

Courgette

Vandaag een courgette achter de fruitboom geplant, gewied en heel veel water gegeven. De peulen staan boven de grond, de eerste slaplantjes zijn al een heel eind, de ingezaaide pluksla staat boven de grond, de radijsjes hebben al bolletjes en de spinazie doet het ook heel goed. Kan niet wachten op ons eerste maal... Ook de frambozen laten al knoppen zien, laat die zon maar doorkomen...

zondag 19 april 2009

Venkel enzo


Vanochtend de venkel ingezaaid en weer wat gewied. De frambozen hebben we langs de nieuwe lijnen geleid en alles erachter ontdaan van onkruid. De spinazie doet het heel goed!

De fruitboom (appel???) staat heel mooi te bloeien.

donderdag 16 april 2009

Te gast


Neefje Ivar heeft ook de tuin geinspecteerd (samen met de vader van Suzan, en de ouders, zusje, zwager, nichtje en stieffamilie van Jasper).

Nog meer actie


Dinsdagavond 14 april hebben we de plantjes in de grond gezet die Jasper op zijn verjaardag had gekregen: komkommer (achter de appelboom), sla (in het bed bij de andere sla), bietjes (in een nieuw door Jasper gemaakt bed), 2 paprika's en een aubergine (tussen de palen aan de zijkant). 

Suzanne heeft zich verder beziggehouden met wieden van de aardbeien en daar nog 4 plantjes tussen gezet (uit mijn plantenbak thuis) en heeft contact gezocht met andere tuinders. Jasper heeft het draad tussen de palen opnieuw gespannen en er kippengaas tussen gemaakt. Het begint al echt wat te lijken!

Ook hebben we provisorisch wat netten over de toch al wel aangevreten koolplantjes gespannen. Die moeten nog even vervangen worden door echte netten.

O ja, de gezaaide sla, radijsjes, wortels en prei zijn allemaal al boven gekomen, hoera!!!

J&S

Peulen gezaaid

Op donderdag 9 april hebben we peultjes gezaaid tussen de palen naast het pad. Lekker, lekker...

zaterdag 4 april 2009




De eerste plantjes staan in de grond na een middag hard werken in de zon!